ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / Γιατρός με κορονοϊό μιλά μέσα από το νοσοκομείο: Ο κόσμος δεν έχει καταλάβει ότι είναι πόλεμος

Γιατρός με κορονοϊό μιλά μέσα από το νοσοκομείο: Ο κόσμος δεν έχει καταλάβει ότι είναι πόλεμος

Με τα σωληνάκια οξυγόνου μίλησε στην ΕΡΤ 3, μέσα από το Ιπποκράτειο όπου νοσηλεύεται, ο καθηγητής καρδιολογίας Βασίλης Βασιλικός, που έχει νοσήσει με κορονοϊό.

«O κορονοϊός δεν είναι γρίπη. Δεν είμαι υψηλού κινδύνου, αλλά περνάω δύσκολα στα καλά καθούμενα. Είναι ένα μήνυμα για όλους, πρέπει να φοβούνται, να παίρνουν τα μέτρα τους, να τηρούν το lockdown» είπε. Μάλιστα επισήμανε ότι αυτό που ισχύει στη Θεσσαλονίκη δεν είναι lockdown, καθώς οι δρόμοι είναι καθημερινά γεμάτοι είπε.

 

 

«Όλες οι ειδήσεις δείχνουν το λάθος κομμάτι του προβλήματος για τις ΜΕΘ και τα κρεβάτια. Το 80% είναι στοιβαγμένοι μέσα στα νοσοκομεία. Είναι πολεμικές οι συνθήκες, ο κόσμος δεν έχει καταλάβει ότι είναι πόλεμος. Από τους 250 ασθενείς στο Ιπποκράτειο οι μισοί χρειάζονται φροντίδα, να πιουν νερό, να τους ταίσει κάποιος. Αν αυτό το πράγμα ξεφύγει, αυτός είναι υποψήφιος για να διασωληνωθεί» ανέφερε.

 

Ο κ. Βασιλικός τόνισε ότι το προσωπικό των νοσοκομείων εργάζεται με αυτοθυσία για να εξυπηρετήσει τους ασθενείς αλλά δεν επαρκεί. Επίσης ευχαρίστησε τους φοιτητές Ιατρικής που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του για ενίσχυση του συστήματος υγείας.

 

Δείτε το βίντεο: