ΔΕΙΤΕ...
Home / ΥΓΕΙΑ / ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ / Πώς να ξεκουράσετε τα μάτια σας αν δουλεύετε πολλές ώρες στον υπολογιστή

Πώς να ξεκουράσετε τα μάτια σας αν δουλεύετε πολλές ώρες στον υπολογιστή

Με τη νέα καθημερινότητα για τις περισσότερες να συνεπάγεται και δουλειά από το σπίτι μπροστά από έναν υπολογιστή, το πρήξιμο κάτω από τα μάτια είναι από τα πρώτα πράγματα που παρατηρείτε στο πρόσωπό σας.

Με την σωστή διατροφή και την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων νερού να μην είναι αρκετά, δείτε τι άλλο μπορείτε να κάνετε για να αποκτήσετε ξεκούραστο και φωτεινό βλέμμα.

 

 

Χρησιμοποιήστε αλόη
Ένα μαγικό φυσικό υλικό, που οι περισσότεροι θα έπρεπε να έχουμε στο σπίτι μας, είναι η αλόη βέρα, η οποία στην κυριολεξία κάνει θαύματα. Γεμάτη με οφέλη για την επιδερμίδα, είναι ένα ισχυρό φυτό με αντιφλεγμονώδεις, αντισηπτικές και, ταυτόχρονα, ενυδατικές ιδιότητες, που αφήνει το δέρμα απαλό, κάνοντάς το να φαίνεται λαμπερό και υγιές.

Προμηθευτείτε τη σε μορφή τζελ ή εφαρμόστε τη απευθείας από τα φύλλα του φυτού κάτω από τα μάτια, χρησιμοποιώντας τη σαν κρέμα ματιών για λίγες μόνο ημέρες. Το πρήξιμο θα αρχίσει να υποχωρεί και οτιδήποτε άλλο είχατε σκεφτεί να χρησιμοποιήσετε θα είναι πια περιττό!

 

 

Πείτε ναι στο κόλπο με το κουτάλι
Βάλτε, λοιπόν, ένα κουτάλι από το προηγούμενο βράδυ στο ψυγείο και μόλις τελειώσετε με την δουλειά στον υπολογιστή βρέξτε λίγο την περιοχή κάτω από τα μάτια, ώστε να μην κολλήσει το κρύο κουτάλι στο δέρμα σας. Στη συνέχεια τοποθετήστε το κρύο κουτάλι στην ευαίσθητη και ταλαιπωρημένη περιοχή κάτω από τα μάτια για λίγα λεπτά. Μπορεί να αποτελεί ένα από τα πιο παλιά και διαχρονικά κόλπα, ωστόσο, η τεχνική με το κουτάλι για την ανακούφιση της περιοχής κάτω από τα μάτια είναι τόσο αποτελεσματική, ώστε να τη συστήνει ακόμη και ο δερματολόγος των celebrities, Dr. Brandt.