ΔΕΙΤΕ...
Home / ΑΣΤΕΙΑ / ΠΕΡΙΕΡΓΑ / “Καλώς τα τα μουσαφίρια” – Εκατοντάδες αλλοδαποί πήραν χαρτιά και αναχωρούν από τη Λέσβο για το εσωτερικό της Ελλάδας!

“Καλώς τα τα μουσαφίρια” – Εκατοντάδες αλλοδαποί πήραν χαρτιά και αναχωρούν από τη Λέσβο για το εσωτερικό της Ελλάδας!

Συνολικά 550 αλλοδαποί πρόσφυγες, που διαθέτουν τρίπτυχο με μπλέ σφραγίδα (δηλαδή έχοντες το δικαίωμα μετακίνησης εντός Ελλάδας) αναχώρησαν από τη Λέσβο τις τελευταίες τέσσερις μέρες. Από αυτούς μόνο …

 

 

 

 

 

 

 

Συνολικά 550 αλλοδαποί πρόσφυγες, που διαθέτουν τρίπτυχο με μπλέ σφραγίδα (δηλαδή έχοντες το δικαίωμα μετακίνησης εντός Ελλάδας) αναχώρησαν από τη Λέσβο τις τελευταίες τέσσερις μέρες. Από αυτούς μόνο 150 αναχώρησαν σήμερα.
Είναι ελεύθεροι να πάνε όπου θέλουν στην Ελλάδα!
Στο σύνολό τους μετακινούνται μόνοι τους. χωρίς δηλαδή την κάλυψη κάποιου οργανισμού (όπως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες) και κατευθύνονται σε δικούς τους προορισμούς, αφού δεν έχουν καμία πλέον χρηματοδότηση και δεν καλύπτονται στεγαστικά μέσω κάποιου προγράμματος. Στη Λέσβο υπολογίζεται ότι οι διαθέτοντες μπλε σφραγίδα στο τρίπτυχο τους, φτάνουν το 25% των 20.000 περίπου ευρισκομένων στη Λέσβο σε διάφορους καταυλισμούς, συμπεριλαμβανομένου αυτού του ΚΥΤ της Μόριας.

 

Η γνωστοποίηση του δικαιώματος αναχώρησης από τη Λέσβο της παραπάνω κατηγορίας προσφύγων. έστειλε σήμερα περισσότερους από 1000 από αυτούς στο λιμάνι που συνωστίσθηκαν, προκειμένου να εκδώσουν εισιτήρια, τα οποία είναι και λιγοστά λόγω του περιορισμένου πρωτοκόλλου με το οποίο ταξιδεύουν τα πλοία. Ανάλογες σκηνές παρατηρούνται και στα πρακτορεία ταξιδιών στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Τις επόμενες μέρες, η μετακίνηση προς το εσωτερικό της Ελλάδας από τη Λέσβο μέσω του λιμανιού του Πειραιά, αναμένεται να συνεχιστεί αναφέρει το

ΑΠΕ-ΜΠΕ