ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / Κύπρος: Παιδοκτόνος μηνύει τον εν ζωή γιο του και ζητάει αποζημιώσεις!

Κύπρος: Παιδοκτόνος μηνύει τον εν ζωή γιο του και ζητάει αποζημιώσεις!

Ο 74χρονος κατάδικος ζητάει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από το παιδί του, ισχυριζόμενος ότι του προκάλεσε μόνιμες σωματικές βλάβες ενώ προσπαθούσε να τον αφοπλίσει, αφού σκότωσε τον αδερφό του
Στα δικαστήρια σέρνει τον γιο του ένας 74χρονος κατάδικος, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης για την δολοφονία του άλλου γιου του!

Με αστική αγωγή ζητάει από τον γιο του αποζημιώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και την κυριότητα του σπιτιού που διαμένει, ισχυριζόμενος ότι τον είχε χτυπήσει μετά την δολοφονία του άλλου γιου του για να του αποσπάσει το όπλο.

Ο 74χρονος παιδοκτόνος Τιμολέων Θεμιστοκλέους τον Οκτώβριο του 2015 είχε διαπληκτιστεί με τον μικρό του γιο Οδυσσέα και πυροβόλησε εναντίον του με κυνηγετικό όπλο σκοτώνοντας τον. Ο μεγαλύτερος γιος του ο Αλέξανδρος χτύπησε τότε τον πατέρα του για να του πάρει το όπλο. Ο 74χρονος ισχυρίζεται ότι από τα χτυπήματα υπέστη τραύματα που του προκαλούν επιληπτικές κρίσεις.

Ο 74χρονος έχει κάνει μήνυση και στον γενικό Εισαγγελέα «για απάνθρωπη και σκληρή μεταχείριση προς το πρόσωπό του», απαιτώντας αποζημίωση «για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του και παραβίαση των δικαιωμάτων ζωής και σωματικής του ακεραιότητας».

Παράλληλα ο 74χρονος είχε ασκήσει έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της καταδίκης του.