ΔΕΙΤΕ...
Home / ΥΓΕΙΑ / ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ / Μόνο για γυναίκες: Δεν μπορείτε να κοιμηθείτε την νύχτα; Πάρτε αγκαλιά έναν σκύλο λέει η επιστήμη.

Μόνο για γυναίκες: Δεν μπορείτε να κοιμηθείτε την νύχτα; Πάρτε αγκαλιά έναν σκύλο λέει η επιστήμη.

Τα σκυλιά είναι καλύτεροι σύντροφοι για τον ύπνο για τις γυναίκες από ότι άλλοι άνθρωποι, σύμφωνα με μια καινούργια έρευνα.

Η πρωτοποριακή έρευνα από το Κολέγιο Canisius διαπίστωσε ότι περισσότερες από τις μισές γυναίκες κοιμούνται αγκαλιά με τουλάχιστον έναν σκύλο.

Οι γυναίκες που έχουν την τάση να κοιμούνται παρέα με τα σκυλιά τους τείνουν να κοιμούνται πιο νωρίς, να έχουν καλύτερη ποιότητα ύπνου και να ξυπνούν πιο νωρίς το πρωί.

Επίσης, ο ύπνος παρέα με έναν σκύλο μπορεί να κάνει τις γυναίκες να νιώσουν πιο άνετα και περισσότερο ασφαλείς από ότι μπορεί να τις κάνει ο σύντροφός τους. Όταν οι άντρες και οι γυναίκες κοιτάζουν τα σκυλιά τους τα επίπεδα ωκυτοκίνης τους αυξάνονται κατά 300%.

Αυτό μπορεί να εξηγεί γιατί περισσότερες από τις μισές από τις 962 ενήλικες γυναίκες που έλαβαν μέρος στην έρευνα ένιωσαν αυτή την αίσθηση “άνεσης” δίπλα στα σκυλιά τους.

Αντίθετα, σύμφωνα με έρευνα της σελίδας Sleep.org οι άντρες κοιμούνται καλύτερα όταν ξαπλώνουν με μια γυναίκα δίπλα τους. Eπίσης, οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να ξυπνήσουν από τον ήχο που μπορεί να κάνει κάποιος δίπλα τους και οι άντρες ροχαλίζουν πιο δυνατά και έντονα από τις γυναίκες.

[dailymail]

 

Διαβάστε την συνέχεια...