ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / Ο χθεσινοβραδυνός ήταν ο κύριος σεισμός

Ο χθεσινοβραδυνός ήταν ο κύριος σεισμός

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη και στον Λευτέρη Βαρδάκη, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης αναφορικά με τον σεισμό 5,3 Ρίχτερ που αναστάτωσε την Κρήτη, κυρίως το ανατολικό τμήμα του νησιού, δύο λεπτά πριν τα μεσάνυχτα.

Ο κ. Τσελέντης εκτίμησε ότι ο χθεσινοβραδυνός ήταν ο κύριος σεισμός και δεν έχει καμία σχέση με την έντονη σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται τις τελευταίες μέρες στη θάλασσα, νότια της Χώρας Σφακίων ενώ οι σεισμογράφοι κατέγραψαν σήμερα το πρωί τρεις δονήσεις, 3,9, 3,1 και 2,9 Ρίχτερ.

“Το Ηράκλειο είναι εφοδιασμένο με επτά σεισμογράφους, είναι πλήρως εξοπλισμένο και η πόλη είναι σε ανοιχτή γραμμή με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Πριν από λίγο καιρό κάποιοι “αυτόκλητοι σεισμογεωλόγοι” είχαν πει ότι υπάρχουν ενεργά ρήγματα στην πόλη, κάτι που όπως αποδείχθηκε επιστημονικά δεν ισχύει”, είπε ο κ. Τσελέντης.

Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη θωράκισης των κτιρίων, και κατέκρινε το γεγονός ότι η ΔΟΥ Χανίων, ένα κτίριο χαρακτηρισμένο “κίτρινο” δηλαδή επικίνδυνο, και παρόλα αυτά λειτουργούσε κανονικά, μέχρι τον σεισμό που σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες.