ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / Οι άντρες πρέπει να εκσπeρματώνουν 21 φορές τον μήνα

Οι άντρες πρέπει να εκσπeρματώνουν 21 φορές τον μήνα

Μπορεί ο αuνανισμός να είναι και μέχρι σήμερα κατακριτέος και σε μερικά μέρη να υπάρχουν άνθρωποι που θα ήθελαν να τον κάνουν ακόμη και παράνομο (όπως στο Τέξας), όμως όπως αποδεικνύει μια νέα έρευνα, μπορεί αυτό να απειλήσει ακόμα και την υγεία του άντρα!

Γενικά, η εκσπeρμάτωση για τον άντρα είναι πολύ σημαντική. Ο καρκίνος του προστάτη είναι πλέον ένας από τους πιο συχνούς καρκίνους που παρατηρούνται παγκοσμίως , μαζί με τον καρκίνο των πνευμόνων και του εντέρου. Μόνο στην μεγάλη Βρετανία το 2014, υπήρξαν 45.000 περιπτώσεις.

Τα συμπτώματα είναι συγκεκριμένα και δεν είναι δύσκολο να τα παρατηρήσεις. Πιο συχνή ανάγκη για ούρηση, που πολλές φορές μπορεί να είναι απότομη και να σε κάνει να τρέξεις προς την τουαλέτα, δυσκολία στην ούρηση, ασθενής ούρηση και μια διαρκή αίσθηση ότι η κύστη σου ποτέ δεν αδειάζει.

Η διατροφή είναι το Α και το Ω σε αυτή και σε άλλες περιπτώσεις. Επίσης, πρέπει κάποιος να κάνει συχνές εξετάσεις. Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτά, όπως λένε οι ερευνητές του Harvard. Οι τελευταίο ανακάλυψαν πως η σeξουαλική δραστηριότητα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του καρκίνου του προστάτη.

Η μελέτη παρατήρησε τις σeξουαλικές συνήθειες 32.000 ανδρών και έφτασε στο συμπέρασμα πως εκείνοι με τις περισσότερες εκσπeρμάτωσεις, είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν όγκους στον προστάτη.

“Βρήκαμε ότι οι άνδρες με περισσότερες εκσπeρμάτωσεις, έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με καρκίνο του προστάτη, σε σύγκριση με εκείνους πού έχουν αρκετά λιγότερες ή λίγες κατά την διάρκεια της ενήλικης ζωής τους. Αυτή η μεγάλου βεληνεκούς μελέτη παραθέτει τα απαραίτητα στοιχεία μέχρι και σήμερα, για τον ευεργετικό ρόλο που παίζει η εκσπeρμάτωση στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη”, δήλωσε κάποιος από τους ερευνητές.

Ποιο είναι το ιδεατό νούμερο εκσπeρματώσεων μηνιαίως; 21 εκσπeρμάτωσεις τον μήνα μπορούν να μειώσουν την πιθανότητα καρκίνου του προστάτη κατά 33%. Το γιατί βοηθάει τον προστάτη, δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί, αλλά οι ερευνητές πιστεύουν πως αποβάλλει συγκεκριμένες τοξίνες από τον οργανισμό.

Φυσικά, δεν είναι ο μόνος τρόπος πρόληψης. Ο Δρ. James Balch λέει πως μια καλή διατροφή είναι το πιο σημαντικό πράγμα για να αποφύγεις οποιονδήποτε καρκίνο. “Αν ένας άνδρας θέλει να μείνει έξω από το χειρουργείο και να αποφύγει τον καρκίνο του προστάτη, θα πρέπει να αποφεύγει τα φαγητά με πολλά λιπαρά και της περιβαλλοντικές τοξίνες που μπορούν να τον δημιουργήσουν”, εξηγεί ο Δρ. Balch.

Ντομάτες, οργανικός καφές και φυτικά λιπαρά, θεωρούνται ιδανικά για να αποφευχθεί ο καρκίνος του προστάτη.

[e-radio.gr]

 

Διαβάστε την συνέχεια...