ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / Πακιστάν: Είμαστε στο πλευρό της Τουρκίας κατά των Ελλήνων στην Α. Μεσόγειο

Πακιστάν: Είμαστε στο πλευρό της Τουρκίας κατά των Ελλήνων στην Α. Μεσόγειο

Το Πακιστάν σύμφωνα με επίσημα χείλη εξέφρασε την πλήρη στρατιωτική υποστήριξη του στην Τουρκία σχετικά με την πρόσφατη αντιπαράθεση με την Ελλάδα στην Α.Μεσόγειο.

“Το Πακιστάν θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα-δίπλα με την Τουρκία στη σύγκρουση στην Ανατολική Μεσόγειο μετά την πρόσφατη κλιμάκωση των εντάσεων από την Ελλάδα”, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο του Πακιστάν ο οποίος καταλογίζει δόλο στην χώρα μας για τα τεκταινόμενα στην περιοχή.

Τουρκία και Πακιστάν

Λαμβάνοντας υπόψη τον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, ο ίδιος αξιωματούχος υποστηρίζει σθεναρά την Τουρκία στην τρέχουσα αντιπαράθεση στην Μεσόγειο.

Ο υπουργός της Πακιστανικής Επιτροπής Άμυνας και Αμυντικής Παραγωγής της Γερουσίας Khurram Nawaz Gandapur δήλωσε κατηγορηματικά ότι το Πακιστάν θα σταθεί δίπλα στην Τουρκία όπως έκανε “και κατά την περίοδο του Χαλιφάτου”.

 

«Εμείς, οι Πακιστανοί στεκόμαστε δίπλα με τους αδελφούς μας από την Τουρκία. Εάν υπάρξει ανάγκη για αίμα, θα το χύσουμε μαζί σας. Είμαστε μαζί από την εποχή του Χαλιφάτου και θα το κάνουμε ξανά. Ο Αλλάχ να ευλογεί την Τουρκία», έγραφε το tweet που δημοσίευσε προ ολίγων ημερών.

Την ίδια στιγμή δεκάδες χιλιάδες Πακιστανοί εξέφρασαν την υποστήριξή τους προς την Τουρκία σχετικά με τη διαμάχη με την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι Πακιστανοί χρησιμοποιώντας το hashtag, “#Turkeyisnotalone”, δηλώνουν την στήριξη τους στον Ερντογάν και τα προκλητικά σχέδια του εν μέσω της κλιμακούμενης ναυτικής ρήξης μεταξύ Άγκυρας και Ελλάδας σχετικά με τις σεισμικές δραστηριότητες εξερεύνησης και γεώτρησης στην περιοχή από τουρκικό πλοίο.

Το hashtag “#Turkeyisnotalone” ήταν στην κορυφή των προτιμήσεων στο Πακιστάν στον ιστότοπο microblogging την Τετάρτη.

Υπενθυμίζουμε σύμφωνα με παλαιότερα άρθρα ότι οι Τούρκοι ετοίμαζαν πυρετωδώς εδώ και μεγάλο διάστημα  τον δικό τους αμυντικό άξονα στην περιοχή της Α.Μεσογείου απέναντι σε (Ελλάδα-Αίγυπτο-Κύπρο) με χώρες που έχουν την ίδια θρησκεία και κυρίως συμφέροντα.

 

Το Πακιστάν ήταν η δεύτερη χώρα σε αυτό το σχέδιο, καθώς Άγκυρα και Ισλαμπαμπάντ ετοιμάζουν μόνιμη παρουσία μονάδων επιφανείας και αεροσκαφών του πακιστανικού ΠΝ στην τουρκική επιχείρηση “Ασπίδα της Μεσογείου”, με την οποία ο Ερντογάν ευελπιστεί να υφαρπάξει θαλάσσια οικόπεδα από Ελλάδα και λοιπές χώρες.

 

Εκτιμήσεις αμυντικών αναλυτών φέρουν ότι πιθανότατα και ανάλογα με την κατάσταση την περίπτωση να δούμε πακιστανικά πολεμικά πλοία στην Α.Μεσόγειο στο πλευρό των Τούρκων, στο σενάριο που η Αίγυπτος για παράδειγμα κινηθεί με μονάδες επιφανείας της στην περιοχή υπέρ της Ελλάδος.

Σύμφωνα με παλαιότερες πληροφορίες του Τούρκου αντιφρονούντα δημοσιογράφου A. Bozkurt, η τουρκική κυβέρνηση ήταν έτοιμη εδώ και καιρό για δημιουργία «εντάσεων στην ανατολική Μεσόγειο με μυστικά στρατιωτικά σχέδια».

Η Yeni Safak, γράφει ότι το Πακιστάν είναι “μέρος της “ασπίδας” που έχει δημιουργήσει η Τουρκία στη νοτιοανατολική Μεσόγειο” και μπορεί να συμμετέχει σε όλα τα τουρκικά στρατιωτικά σενάρια στην περιοχή, και αυτό μας λέει πολλά πάρα πολλά για το τι πιθανόν ετοιμάζει η Άγκυρα .

 

Για αυτό όσο πιο ταχύτερα “ενεργοποιηθούμε” ως κυβέρνηση και λαός και ελέγξουμε ξανά τις θάλασσες μας αναβαθμίζοντας κυρίως στρατηγικά την ναυτική αποτρεπτική μας ισχύ και με την δική μας αμυντική βιομηχανία, τόσο το καλύτερο για όλους τους Έλληνες και την μακραίωνη ιστορία μας.

 

pentapostagma