ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / Πεντάχρονος συγκέντρωσε 1 εκατ. λίρες περπατώντας 10 χλμ με τα νέα του προσθετικά πόδια [φωτο+βίντεο]

Πεντάχρονος συγκέντρωσε 1 εκατ. λίρες περπατώντας 10 χλμ με τα νέα του προσθετικά πόδια [φωτο+βίντεο]

Ο πεντάχρονος είχε υποστεί απάνθρωπη κακοποίηση από τους βιολογικούς του γονείς και είχε σπασμένα όλα του τα άκρα.

 

Ο Tony Hudgell, 5 ετών, συγκέντρωσε πάνω από 1 εκατομμύριο λίρες (1.105.000 ευρώ) για το νοσοκομείο του Λονδίνου που του έσωσε τη ζωή, περπατώντας 10 χιλιόμετρα με τα νέα του προσθετικά πόδια, παίρνοντας έμπνευση από την πρόκληση του καπετάνιου Tom.

 

 

Ο Tony κακοποιήθηκε βάναυσα από τους βιολογικούς του γονείς όταν ήταν μωρό, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να ακρωτηριαστούν τα πόδια του.

 

Η θετή μητέρα του, Paula Hudgell, είπε ότι αγόρασε προσθετικά πόδια για το παιδί τον Φεβρουάριο και πλέον μπορεί να περπατάει.

 

Ο Tony δήλωσε σχετικά πως η πρόκληση ήταν «πολύ διασκεδαστική» και, αν και δυσκολεύεται ακόμα να περπατάει με άνεση, πλέον η καθημερινότητά του έχει γίνει ευκολότερη.

 

Όπως είπε, αισθάνθηκε «πολύ καλά» που πέτυχε τον στόχο του να περπατήσει 10 χιλιόμετρα (6,2 μίλια) τον Ιούνιο.

Η θετή του μητέρα είπε ακόμα ότι ο Τony αγωνιζόταν για τη ζωή του όταν τον γνώρισε για πρώτη φορά στο Evelina London Children’s Hospital ενώ ήταν μόλις τεσσάρων μηνών.

«Είχε σπάσει όλα τα άκρα του, είχε τραύματα στο πρόσωπο, ανεπάρκεια σε πολλά ζωτικά του όργανα και ποτέ δεν περίμεναν να επιβιώσει. Όταν τον πήραμε στο σπίτι ήταν ένα μικρό και πολύ αδύνατο αγοράκι», αποκάλυψε.

Η Hudgell και ο σύζυγός της υιοθέτησαν τον Tony το 2016. «Δεν θέλαμε να πάει πουθενά αλλού, ήταν το μικρό μας αγόρι», είπε.

 

Ο σύμβουλος Μιχαήλ Κοκκινάκης είπε ότι η αποφασιστικότητα του Τόνι και η υποστήριξη της οικογένειάς του τον βοήθησαν να αντιμετωπίσει πολλαπλές επεμβάσεις.

«Τον έχω δει να αναρρώνει και να γίνεται καλύτερα, τον έχω δει να είναι αυτό το πολύ σίγουρο και φωτεινό νεαρό αγόρι που είναι σήμερα. Είναι μια τεράστια έμπνευση για όλους μας», υπογράμμισε.

 

 

 

top news