ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / Πώς καθαρίζονται σωστά τέσσερα διαφορετικά είδη πατώματος

Πώς καθαρίζονται σωστά τέσσερα διαφορετικά είδη πατώματος

Το κάθε σπίτι έχει διαφορετικό πάτωμα ενώ συχνά συναντάμε διαφορετικά είδη ακόμη και σε μία κατοικία.

Για να τα συντηρήσουμε σε καλή κατάσταση είναι απαραίτητο να προσέχουμε τον τρόπο με τον οποίο τα καθαρίζουμε. Δείτε για παράδειγμα ποιος είναι ο σωστός τρόπος να καθαριστούν τέσσερα διαφορετικά είδη πατώματος…

Πλακάκια
Αν και η επιφάνειά τους να είναι εξαιρετικά ανθεκτική, οι αρμοί τους, όμως, δεν είναι. Όταν τα καθαρίζετε, λοιπόν, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε πολύ και καυτό νερό ενώ σε γενικές γραμμές καλό είναι να αποφεύγετε το πολύ συχνό σφουγγάρισμά τους.

Μωσαϊκό
Ο καθαρισµός του μωσαϊκού γίνεται µε κρύο νερό σε συνδυασμό με ένα εξαιρετικά απαλό απορρυπαντικό καθώς τα σκληρά απορρυπαντικά καταστρέφουν τους πόρους του.

Μάρμαρο
Το μάρμαρο καθαρίζεται αποκλειστικά με κρύο νερό. Στην ειδική περίπτωση που η επιφάνειά του παρουσιάζει έντονους λεκέδες, διαλύσετε λίγο μαλακό σαπούνι σε σκόνη στο νερό. Στη συνέχεια, ξεβγάλετέ το και τρίψτε το πάτωμα με ένα στεγνό μάλλινο πανί για να μην δημιουργήσει θαμπάδα.

Παρκέ
Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ευπαθές δάπεδο. Θα πρέπει να το σφουγγαρίζετε με χλιαρό νερό στο οποίο θα έχετε προηγουμένως διαλύσει ένα φιλικό προς αυτό απορρυπαντικό. Τέλος, όσο το σφουγγαρίζετε, φροντίστε να στύβετε καλά τη σφουγγαρίστρα καθώς το περιττό νερό μπορεί να εισχωρήσει και να καταστρέψει τους αρμούς του.

newsbeast

Διαβάστε την συνέχεια...