ΔΕΙΤΕ...
Home / Η ΚΡΗΤΗ ΜΑΣ / ΝΕΑ / Στους δρόμους όλη η Κρήτη – Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε ολόκληρο το νησί

Στους δρόμους όλη η Κρήτη – Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε ολόκληρο το νησί

Όλη η Κρήτη βγαίνει στους δρόμους σήμερα στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν προκηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, απευθύνοντας κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται με φόντο το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη αλλά και άλλα ζητήματα οικονομικής φύσεως που απασχολούν τους πολίτες

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματιστεί σήμερα το πρωί σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, μεταξύ των οποίων το Ηράκλειο, τα Χανιά, το Ρέθυμνο, αλλά και ο Άγιος Νικόλαος, το απόγευμα όπως επίσης σε Ιεράπετρα και Σητεία επίσης το απόγευμα.

Πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ

«Όλων οι ζωές μετράνε. Απαιτούμε να διερευνηθούν σε όλο το εύρος οι αιτίες του δυστυχήματος και να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι.

Για τη Συνομοσπονδία τα βασικά τρία ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν άμεσα είναι τα εξής:

Γιατί φτάσαμε σε αυτή την τραγωδία; Ποιοι ευθύνονται; Πώς δεν θα συμβεί ποτέ ξανά;» τονίζει η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της και απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στις συγκεντρώσεις.

 

 

Απεργία και στο δημόσιο

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με την εξουσιοδότηση που έλαβε από το Γενικό Συμβούλιο, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανδημοσιοϋπαλληλικής Πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης για σήμερα Πέμπτη 16 Μαρτίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

“Ενώνοντας τη φωνή των δημοσίων υπαλλήλων με αυτή των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα για να απαιτήσουμε με τη γενική πανεργατική απεργία:

-να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους.

-να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος».

Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση η ΑΔΕΔΥ τονίζει πως «Το έγκλημα των Τεμπών δεν θα συγκαλυφθεί. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας».

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία σήμερα Πέμπτη 16 Μαρτίου λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην πανελλαδική απεργία.

Η ανακοίνωση της ΠΝΟ αναφέρει:

«Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στη σημερινή συνεδρίαση της, αποφάσισε ομόφωνα, την συμμετοχή της Ομοσπονδίας μας στην 24ωρη Πανεργατική απεργία για την τραγωδία στα Τέμπη, που αποφασίστηκε ομόφωνα στις 12-03-2023 από τους αντιπροσώπους του 38ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, η οποία και αρχίζει την 00.01 ώρα της 16-03-2023, ημέρα Πέμπτη, και λήγει στις 24.00 της ίδιας ημέρας».

 

 

Οι παλλαϊκές συγκεντρώσεις μια βδομάδα πριν, απαίτησαν την απόδοση ευθυνών και την τιμωρία των ενόχων του πρωτοφανούς αυτού εγκλήματος στα Τέμπη. Η συστηματική διάλυση του δημόσιου τομέα, των ιδιωτικοποιήσεων, του πελατειακού κράτους και της διαφθοράς, δεν γίνεται πλέον ανεκτή.

Σε τούτη την εκφρασμένη θέληση του λαού μας, η κυβέρνηση κωφεύει. Επιχειρεί τη συγκάλυψη των ευθυνών και των υπευθύνων της τραγωδίας, διαχέοντας τις ευθύνες σε όλους και τελικά σε κανέναν. Έντεχνα, σε συνεργασία με τα κεντρικά ΜΜΕ, βάζει στο κάδρο εργαζόμενους, συνδικάτα, προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες, κρύβοντας τον «παραιτηθέντα» Υπουργό και τους υφυπουργούς, που είχαν την ευθύνη ασφαλούς λειτουργίας των συγκοινωνιών. Το έργο τους:

Απογύμνωσαν τον ΟΣΕ από προσωπικό σε κρίσιμες θέσεις. Το μόνιμο προσωπικό του μειώθηκε κατά περίπου 40% από το 2019 και μετά! Οι σταθμάρχες ανά βάρδια μειώθηκαν.

Καταργήθηκαν οι πρόσθετες δικλείδες ασφαλείας που αν υπήρχαν θα είχαν αποτρέψει το ανθρώπινο λάθος, ο δευτεροβάθμιος έλεγχος της κυκλοφορίας από την Αθήνα, το τοπικό κέντρο τηλεδιοίκησης στη Λάρισα που καταστράφηκε το καλοκαίρι 2019 και έκτοτε δεν αποκαταστάθηκε ποτέ!

Δεν έχει προχωρήσει το παραμικρό έργο εκσυγχρονισμού των υποδομών. Στο «ψηφιακό» επιτελικό κράτος Μητσοτάκη όλα συνεχίζουν να γίνονται χειροκίνητα, με το έργο της σηματοδότησης-τηλεδιοίκησης να μένει στάσιμο εδώ και 3 χρόνια.

Απεργούμε και βγαίνουμε στον δρόμο. Αγωνιζόμαστε για ασφάλεια, εργασία, δικαιώματα. Ενάντια στην κυβέρνηση της καταστροφής και της φτώχειας. Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους.

Στο «πάμε και όπου βγει» εμείς απαντάμε με ένα μεγάλο ως εδώ!

Δεν θα ανεχθούμε τη συγκάλυψη – Απαιτούμε να έρθουν όλα στο φως.

Δεν ανεχόμαστε να παίζουν άλλο με τις ζωές μας – Απαιτούμε ασφαλείς υποδομές και μεταφορές.

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους μας να συμμετέχουν στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στις 11.00πμ”.

Απεργούν και οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων Κρήτης

Το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης «Ο ΕΡΜΗΣ» συμμετέχει στην 24ωρη απεργία, που προκήρυξε η Ομοσπονδία τους σήμερα, προκειμένου, όπως τονίζεται:

“Για μια ακόμα φορά να απαιτήσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το διαχρονικό δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών.

Το Σωματείο μας καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην αυριανή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, και όλοι μαζί να ενώσουμε τις φωνές μας για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση, στις 11 το πρωί, στην Πλατεία Ελευθερίας.

 

 

 

Ποτέ ξανά!

Καταγγέλλουμε, για πολλοστή φορά το φρικτό έγκλημα στο σιδηρόδρομο, την απώλεια και τον άδικο χαμό δεκάδων νέων ανθρώπων, την απώλεια των εννιά συναδέλφων μας, τις εγκληματικές παραλείψεις της Κυβέρνησης και των στελεχών της, τις προσπάθειες συγκάλυψηςτων αιτιών της τραγωδίας, οργισμένοι και με το αίτημα καταλογισμού, απόδοσης και παραδειγματικής τιμωρίας των υπευθύνων του ολοκαυτώματος

Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και των Συνδικάτων, οι οποίες έχουν εξαγγελθεί και θα πραγματοποιηθούν στις 16 Μάρτη 2023 σε όλη τη χώρα.

Καλούμε, όλους τους συναδέλφους στη κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ώρα 11:00 π.μ. στην Πλ. Ελευθερίας

Η συγκοινωνία είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό!
Η ιδιωτικοποίηση ΣΚΟΤΩΝΕΙ!
Ποτέ ξανά!”

Απεργούν και οι φαρμακοποιοί του Ηρακλείου

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου αποφάσισε να συμμετάσχει στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, “εκφράζοντας την διαμαρτυρία του για την συνεχιζόμενη αδιαφορία που επιδεικνύει η πολιτεία στα θέματα της δημόσιας υγείας, που μεταξύ άλλων έχουν οδηγήσει τα φαρμακεία να λειτουργούν χωρίς βασικά αντιβιοτικά, αντιπυρετικά και πολλά άλλα φάρμακα“.

 

 

Κι επισημαίνει ότι:

“Η πολιτική και οι αντιλήψεις που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη εμείς οι φαρμακοποιοί κατά αντιστοιχία τα αντιμετωπίζουμε καθημερινά στα θέματα της φαρμακευτικής πολιτικής. Η ζωή και η υγεία χιλιάδων συμπολιτών μας καθημερινά βρίσκονται σε κίνδυνο. Καλούμε την πολιτεία να παρέμβει δραστικά και αποτελεσματικά και να αντιστρέψει την πορεία προς την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας”.

Μαζική συμμετοχή ζητά ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων καλεί με τη σειρά του σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή απεργία.

Όπως αναφέρει:

“Το έγκλημα στα Τέμπη έχει ένοχο και αιτία. Είναι η διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων που υποστελεχώνει τους σιδηροδρόμους, που θεωρεί κόστος την ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι προειδοποιούσαν από καιρό ότι ήταν θέμα χρόνου και μόνο να έχουμε μεγάλο δυστύχημα σε συνέχεια των δεκάδων μικρότερων που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια.

Στο όνομα του κέρδους όμως όλες αυτές οι προειδοποιήσεις, έμεναν στο κενό, τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την εταιρεία. Τα μέτρα ασφαλείας, τα σύγχρονα συστήματα που θα μπορούσαν να αποτρέψουν το έγκλημα κοστίζουν.

Για αυτό και τα Τέμπη ήταν έγκλημα, προδιαγεγραμμένο. Έργο όλων των κυβερνήσεων που ιδιωτικοποίησαν τον σιδηρόδρομο, τον χώρισαν σε κομμάτια ώστε να δώσουν στους “επενδυτές” το κερδοφόρο κομμάτι τους. Της πολιτικής που στο βωμό των κερδών των λίγων θυσιάζει τις ανάγκες και τις ζωές των πολλών.

Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της νεολαίας και του λαού είναι ο μόνος δρόμος ώστε το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί. Ενώνουμε και εμείς τη φωνή μας μαζί τους για να γίνουμε φωνή όλων των νεκρών.

Καλούμε μαζικά σε συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική 24ωρη απεργία, σήμερα Πέμπτη 16 Μάρτη, στις 11πμ στην Πλ. Ελευθερίας.

Δυναμικό “παρών” δίνουν οι εκπαιδευτικοί

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου ενημερώνει τους συλλόγους διδασκόντων ότι “το δικαίωμα της απεργίας είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και αδιαμφισβήτητο και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να είναι σεβαστό από όλους Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά την Πέμπτη 16 του Μάρτη στη Γενική Απεργία και στο συλλαλητήριο στην Πλ. Ελευθερίας στις 11.00 π.μ. και να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στο κρατικό έγκλημα στα Τέμπη και συνολικά στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος όλου του δημοσίου πλούτου.

Τονίζουμε ότι, σε κάθε περίπτωση, οι απεργοί διαμαρτύρονται για να δηλωθεί η απουσία τους από το σχολείο και στη βάση αυτή είναι προφανές ότι δεν τροποποιείται το πρόγραμμα την ημέρα της απεργίας γιατί κατ’ αυτόν τον τρόπο υπονομεύεται ο αγώνας τους.

Δηλώνουμε επίσης ότι η συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία διαπιστώνεται το πρωί της απεργιακής μέρας και δε δηλώνεται την παραμονή

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στα κρατικά εγκλήματα, την αντιδραστική πολιτική της αξιολόγησης- κατηγοριοποίησης -εισαγωγής ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων στα σχολεία.

Καλούμε τους συναδέλφους νεοδιόριστους να συνταχθούν με τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας, να συμμετέχουν στην απεργία και να καταθέτουν τη δήλωση της Απεργίας Αποχής από την αξιολόγηση.

ΜΟΝΟ Ο ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ -ΕΕ -ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ”

Ραντεβού δίνουν οι Ενώσεις Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου

“Οι Ενώσεις Συλλόγων Γονέων Δήμου Ηρακλείου, Χερσονήσου και Φαιστού ανταποκρίνονται στο κάλεσμα των σωματείων για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 16 Μαρτίου για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα των Τεμπών και τα πραγματικά αίτια.

Χαιρετίζουν τους εκατοντάδες μαθητές και φοιτητές που είναι συνεχώς στο δρόμο πρωτοστατώντας στις μεγαλειώδες κινητοποιήσεις όλο αυτό το διάστημα.

Για το αδιαπραγμάτευτο και χιλιοπληρωμένο από τις τσέπες μας δικαίωμα για δημόσιες, σύγχρονες και ασφαλείς μεταφορές!

Για το αδιαπραγμάτευτο και χιλιοπληρωμένο από τις τσέπες μας δικαίωμα για δημόσια σύγχρονη και ασφαλή σχολική στέγη!

«ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!»

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας , καλούμε σε νέο ξεσηκωμό την Πέμπτη 16 Μαρτίου στις 11 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας!

 

 

 

Καλούμε όλους τους Γονείς να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση μαζί με τα παιδιά τους, τους Συλλόγους Γονέων, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 11ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ”

Και οι συνταξιούχοι στηρίζουν την απεργία

Οι συνταξιούχοι, στηρίζουν την 24άωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του Ε.Κ.Η, στις 11.00 π.μ. στην Πλ. Ελευθερίας στο Ηράκλειο.

Όπως τονίζεται:

“Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων – Παράρτημα Κρήτης, συμμετέχει και συμπαρίσταται ενεργά στην γενική απεργία της Πέμπτης, στην Πλατεία Ελευθερίας στις 11.00 π.μ., που προκήρυξαν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Ε.Κ.Η. τη Πέμπτη 16 Μαρτίου, ζητώντας άμεση και πλήρη απόδοση ευθυνών για την τραγωδία στα Τέμπη, λήψη μέτρων για την ασφάλεια των μεταφορών και αντιστροφή της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων.

Διεκδικούμε:

Άμεση και σε βάθος απόδοση ευθυνών για την τραγωδία των Τεμπών.

Σύγχρονες, ασφαλείς και φθηνές συγκοινωνιακές μεταφορές.

Μέτρα αυστηρού ελέγχου των κανόνων ασφάλειας.

Συνευθύνη του Κράτους και της Εργοδοσίας για την τήρηση των μέτρων ασφάλειας.

Άμεση επαναλειτουργία με αποκατάσταση της σιδηροδρομικής υποδομής και λήψη μέτρων για την ασφαλή αναδρομολόγηση των αρτηριακών και εμπορικών αμαξοστοιχιών.

Ολοκλήρωση των έργων εκσυγχρονισμού συστήματος τηλεδιοίκησης και δευτεροβάθμιου ελέγχου.

Αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας για την υγεία και την ασφάλεια στις μεταφορές, και εφαρμογή των ευρωπαϊκών προτύπων ασφάλειας.

Να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ώστε να μην αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής, ως κόστος.

Ταυτόχρονα, είμαστε σθεναρά, κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού ως κοινωνικού αγαθού, που σήμερα μεθοδεύει η κυβέρνηση Μητσοτάκη”.

Λαϊκή Ενότητα: Γενική Απεργία: Να παγώσουν όλα, ν’ ακουστούμε εμείς!

 

lae

“ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ Να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών Να συντριβεί η εγκληματική κυβέρνηση Να ανατραπούν οι πολιτικές της λιτότητας και των ιδιωτικοποιήσεων, που γεννούν φτώχεια και θάνατο

Επί ημέρες όλος ο λαός και η νεολαία είναι στους δρόμους. Η οργή και η αγανάκτηση για το έγκλημα των Τεμπών ξεχειλίζει. Επί ημέρες γίνονται καθημερινά μαζικές κινητοποιήσεις, που εκφράζουν την απαίτηση του λαού για τιμωρία των πραγματικών ενόχων, για να σταματήσουν οι νεοφιλελεύθερες – μνημονιακές πολιτικές, που οδηγούν στην εξαθλίωση, στο ξεπούλημα των δημοσίων κοινωνικών αγαθών, που οδηγούν ακόμα και στο θάνατο.

Η κυβέρνηση μετά την υποκριτική συγνώμη του πρωθυπουργού, προσπαθεί να αποποιηθεί κάθε ευθύνης, επιρρίπτοντας τα πάντα στο ανθρώπινο λάθος, ενώ δεν διστάζει να κατηγορήσει τον εργατικό συνδικαλισμό και τους εργαζόμενους, τις παρεμβάσεις και τις προειδοποιήσεις των οποίων είχε προκλητικά και εγκληματικά αγνοήσει.

Τα κυβερνητικά στελέχη με τις δηλώσεις τους προσβάλουν ακόμη περισσότερο τα συναισθήματα και τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού.

Δεν πείθουν όμως κανένα, όπως δεν πείθουν και τα άλλα μνημονιακά κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, που κατά την διακυβέρνηση τους υποβάθμισαν και ξεπούλησαν βασικές δημόσιες υποδομές και τον ΟΣΕ, με τραγικές συνέπειες για το λαό.

Ούτε η συγκάλυψη, ούτε η καταστολή και η αστυνομική βία μπορούν να κάμψουν τη μαζική παρουσία του λαού στις πλατείες και τους δρόμους σε όλη την Ελλάδα. Η λαϊκή οργή γιγαντώνεται και θα εκφραστεί ακόμη περισσότερο στη γενική απεργία την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023.

Οι εργαζόμενοι/ες και η νεολαία απαιτούν:

Να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους, πολιτικές και ποινές, όσο ψηλά κι αν είναι στην πολιτική ιεραρχία.

Κρατικοποίηση τώρα! Ενιαίος, αδιαίρετος, δημόσιος ΟΣΕ.

Να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης των δημόσιων – κοινωνικών αγαθών, της αντιμετώπισης των εργασιακών-κοινωνικών δικαιωμάτων και της προστασίας της ζωής ως κόστος.

Η Ν.Ε. Ηρακλείου της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτη Αριστερά στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις στο Ηράκλειο και καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους με το πανό της ΛΑ.Ε. – ΑΑ, όλους και όλες τους Ηρακλειώτες, ιδιαίτερα τη νέα γενιά να δώσου δυναμικά το παρόν στην απεργία την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, 11:00 στην Πλατεία Ελευθερίας”.

Κάλεσμα της ΟΓΕ στην κινητοποίηση στο Ηράκλειο

Η Ομάδα Γυναικών Ηρακλείου, μέλος της Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καλεί όλες τις γυναίκες να συμμετέχουν μαζικά στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο στις 11πμ στην πλατεία Ελευθερίας.

Όπως τονίζουν:

“Για να βροντοφωνάξουμε ότι “δεν διαπραγματευόμαστε το δικαίωμα των παιδιών μας να ζήσουν την ζωή που ονειρεύονται, τη ζωή που τους αξίζει!!!”.

Πιάνουμε το νήμα από τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις της προηγούμενης εβδομάδας που σηματοδότησαν τη λαϊκή απαίτηση να μην ξεχαστεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη και να επιβάλουμε να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι γι αυτό.

Τώρα είναι η ώρα να μετατρέψουμε το θυμό και την αγανάκτησή μας σε οργανωμένη δύναμη για να ξεμπροστιάσουμε τους επιχειρηματικούς ομίλους, το κράτος τους και όλες τις κυβερνήσεις που στηρίζουν την πολιτική που λογαριάζει ως κόστος την ασφάλεια και την προστασία της ζωής μας. Με το συλλογικό αγώνα μας απαιτούμε να πληρώσουν και να τιμωρηθούν όλοι οι «μηχανοδηγοί» του τρένου της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υπηρέτησαν πιστά την “απελευθέρωση” των μεταφορών. Αυτοί προχώρησαν στην κατάτμηση του ΟΣΕ, χαρίζοντας στους ομίλους εκατομμύρια κάθε χρόνο μέχρι σήμερα. Αυτοί ευθύνονται για την τραγική υποχρηματοδότηση στις υποδομές, την απουσία ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, τη θεσμοθέτηση της 9ημερης συνεχόμενης δουλειάς για τους σιδηροδρομικούς, τις χιλιάδες κενές θέσεις εργασίας στα τρένα, μέχρι και την κάλυψη θέσεων σταθμαρχών με μπλοκάκι.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τη βαρβαρότητα που θάβει τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας κάτω από τα κέρδη των επιχειρηματικών κολοσσών. Είναι η ίδια βαρβαρότητα που διαιωνίζει σήμερα την γυναικεία ανισοτιμία στο έδαφος της κοινωνίας της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης και τσακίζει τα δικαιώματα μας στην εργασία, τη μητρότητα, τον ελεύθερο χρόνο

Απαιτούμε :

· Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές.

· Δημόσια και Δωρεάν Υγεία και ΠΦΥ για όλες και όλους που θα καλύπτει τις ανάγκες για αποκατάσταση της υγείας χωρίς καμία πληρωμή για γιατρούς, εξετάσεις και φάρμακα.

· Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχο εδώ και τώρα της αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.

· Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς, προστασίας της μητρότητας και του γυναικείου οργανισμού.

· Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας”

Ραντεβού στην πλατεία δημοτικής αγοράς δίνουν οι Χανιώτες

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Χανίων σε ανακοίνωσή της απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη σημερινή απεργία στα Χανιά.

Όπως αναφέρει:

“Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Χανίων καλεί όλες και όλους στη Γενική Απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων.

Διαδηλώνουμε απέναντι στις καταστροφικές πολιτικές της κυβέρνησης

Μητσοτάκη που οδήγησαν στην πρωτοφανή τραγωδία στα Τέμπη.

Απαιτούμε να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη και να αποδοθούν οι ευθύνες ως ελάχιστη υποχρέωση απέναντι στους συνανθρώπους μας που χάθηκαν τόσο άδικα.

Στηρίζουμε τον αγώνα των συνδικάτων για να μαθευτεί όλη η αλήθεια για την τραγωδία και να μπει τέλος στις πολιτικές που οδηγούν στην πλήρη υποβάθμιση των συγκοινωνιών, της ασφάλειας, των εργασιακών σχέσεων και συνολικά των δημόσιων αγαθών.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους στον σιδηρόδρομο και τα σωματεία τους που πρωτοστατούν στις απεργιακές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 16/3.

Οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο μήνες τώρα προειδοποιούσαν για την πλήρη διάλυση και τους κινδύνους που υπήρχαν και σήμερα βρίσκονται σε συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις διεκδικώντας ασφάλεια στους σιδηρόδρομους και προστασία των εργαζομένων και ολόκληρης της κοινωνίας: Πέμπτη 16/3 και ώρα 10.00 στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς”

xania
Παρούσες οι γυναίκες του Συλλόγου Χανίων

Οι γυναίκες του Συλλόγου Γυναικών Χανίων μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας αναφέρουν, σε ανακοίνωσή τους, ότι “έδωσαν για άλλη μια φορά μαχητικά το “παρών” στις απεργιακές συγκεντρώσεις στα Χανιά μαζί με τα εργατικά συνδικάτα, τη νεολαία, τους μαθητές και φοιτητές, τους άλλους μαζικούς φορείς, προκειμένου να μην επιτρέψουμε να ξεχαστεί αυτό το έγκλημα, να μη συγκαλυφθούν οι αιτίες και οι ένοχοι, απαιτώντας αποκλειστικά δημόσιες, σύγχρονες και ασφαλείς μεταφορές. Η Παγκόσμια Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας, που σημαδεύτηκε φέτος από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών, φωτίζει τη σημασία του αγώνα μας σήμερα: να μη σωπάσουμε μπροστά στην μεγάλη θλίψη αλλά να δυναμώσουμε τον αγώνα όχι μόνο για να μην ξεχαστεί αυτό το έγκλημα, αλλά και για να αποκαλυφθούν οι ένοχοι, οι επιχειρηματικοί όμιλοι, το κράτος τους και όλες τις κυβερνήσεις που στηρίζουν την πολιτική που λογαριάζει ως κόστος την ασφάλεια και την προστασία της ζωής, να πληρώσουν όλοι δηλαδή οι «μηχανοδηγοί» αυτής της πολιτικής. Πυκνώνουμε το ορμητικό ποτάμι του αγώνα και καλούμε τις γυναίκες να συμμετέχουμε μαζικά στη νέα απεργιακή συγκέντρωση και κινητοποίηση την Πέμπτη 16-03 στις 10:00 π.μ. στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς. Δεν διαπραγματευόμαστε το δικαίωμα των παιδιών μας να ζήσουν όπως τους αξίζει τον 21ο αιώνα. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη βαρβαρότητα που έχει θάψει τις ζωές των παιδιών μας κάτω από τα κέρδη των ομίλων”

Κάλεσμα από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση με σύνθημα “Όλοι την Πέμπτη 16 Μαρτίου, στις 10 π.μ στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς”

Και συνεχίζει:

“Κάνουμε κάλεσμα σε όλους τους βιοπαλαιστές αγρότες να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση, την Πέμπτη 16/3, στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 10 π.μ. Ενώνουμε την φωνή μας με όλο τον λαό των Χανίων, την νεολαία, τα παιδιά μας , τους φοιτητές και τους μαθητές ώστε να ακουστεί δυνατά το μήνυμα: «Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί! Όλων των νεκρών θα γίνουμε η φωνή!».

Το έγκλημα στα Τέμπη δεν ήρθε από το πουθενά. Εδώ και καιρό οι εργαζόμενοι είχαν προειδοποιήσει για την επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την πολιτική «απελευθέρωσης» των μεταφορών, του κατακερματισμού του σιδηρόδρομου και της παράδοσης των κερδοφόρων κομματιών στους επιχειρηματικούς ομίλους για να αποκομίζουν το μέγιστο δυνατό κέρδος. Αυτήν την πολιτική υπηρέτησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις.

Το ίδιο κράτος που εμφανίζεται αναποτελεσματικό όταν είναι να προστατευθούν οι ανθρώπινες ζωές, γίνεται πολύ αποτελεσματικό όταν είναι να βγουν σε πλειστηριασμό χιλιάδες σπίτια εργατικών –λαϊκών οικογενειών, όταν είναι να παραδοθεί η γη στα χέρια των μονοπωλιακών ομίλων, όταν είναι να επιδοτηθούν οι διάφοροι «επενδυτές». Η σύγκρουση με αυτήν την πολιτική αναδεικνύεται πλέον σε ζήτημα ζωής και θανάτου!

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων .Απαιτούμε την ολόπλευρη στήριξη τους, τόσο σε αυτούς όσο και στους τραυματίες και στις οικογένειες τους. Να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα!

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ! ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 Π.Μ στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς”

Παρών ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων καλεί σε απεργιακή κινητοποίηση, σήμερα Πέμπτη 16 Μαρτίου στις 10:00 το πρωί, στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους:

“Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη δεν ήταν παρά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά πιεστικών εργατικών-λαϊκών προβλημάτων και επαναλαμβανόμενων γεγονότων (διαχείριση πανδημίας, εργατικά ατυχήματα, πλημμύρες, πυρκαγιές), όπου περίτρανα αποδείχτηκε ότι το αστικό κράτος αντιμετωπίζει τις ανάγκες και την προστασία του λαού ως περιττό «κόστος», που βλάπτει την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Από τη μια δημιουργεί υποδομές για να πλειστηριάζονται εργατικές-λαϊκές κατοικίες με «ένα κλικ», και από την άλλη απουσιάζει από τα τρένα η ηλεκτρονική επιτήρηση. ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ!

Ολο το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις με χιλιάδες εργαζόμενους , μαθητές και φοιτητές .Τα ταξικά σωματεία ζητουσαν από την ΓΣΣΕ να πάρει απόφαση για Απεργία ,που δεν το έκανε βρίσκοντας προφάσεις.

Η μεγαλειώδης Απεργία στης 8 Μάρτη έστειλε την κυβερνητική προπαγάνδα περί αποκλειστικά «ανθρώπινου λάθους» στα σκουπίδια και χάραξε τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε, ώστε να μπουν στο στόχαστρο οι πραγματικές αιτίες.

Ένας είναι ο ένοχος!!!!

Η πολιτική της ΝΔ και όλων των προηγούμενων αστικών κυβερνήσεων που για αυτούς η λογική είναι κόστος – όφελος, όπου ως περιττό κόστος λογίζονται οι ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων και «όφελος» θεωρούνται τα κέρδη των μεγάλων ομίλων.

Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται καθημερινά και στους χώρους δουλειάς με την απουσία μέτρων ασφαλείας και υγιεινής, με καθημερινά εργατικά ατυχήματα.

Αποδεικνύεται στην Υγεία με την πανδημία που τα πρωτόκολλα και μέτρα προστασιας ήταν με βάση την κερδοφορία των επιχειρηματιών του τουρισμού και των ιδιωτικών κλινικών και όχι με βάση να σωθεί ο λαός.

Αποδεικνύεται στην Παιδεία που σκάνε λέβητες, ταβάνια πέφτουν και πλημμυρίζουν τα σχολεία των παιδιών μας!!!! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!!

Συνεχίζουμε ακόμα πιο πολλοί, ακόμα πιο αποφασισμένοι!

Είναι ο μόνος τρόπος για να μη συγκαλυφθούν οι ευθύνες, ο μόνος τρόπος για να αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη!

Οι καθημερινές κινητοποιήσεις, οι διαμαρτυρίες σε χώρους δουλειάς, σχολεία, πανεπιστήμια, στις γειτονιές δυναμώνουν.

Παλεύουμε για σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Παλεύουμε για την ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας

Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος εδώ και τώρα αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.

Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας Όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή!”

ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου: Όλες και Όλοι στη Γενική Απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

“Οι καταστροφικές πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη επί 4 χρόνια, που οδήγησαν στην πλήρη εγκατάλειψη του Δημόσιου Σιδηροδρομικού Δικτύου και στην μείωση του αναγκαίου ανθρώπινου δυναμικού που χειρίζεται την ασφάλεια των τρένων, είναι δεδομένες. Δεδομένες είναι και οι ευθύνες της για την τραγωδία των Τεμπών. Οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο μήνες τώρα προειδοποιούσαν για την πλήρη διάλυση και τους κινδύνους που υπήρχαν και σήμερα βρίσκονται σε συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις διεκδικώντας ασφάλεια στους σιδηρόδρομους και προστασία των εργαζομένων και ολόκληρης της κοινωνίας:

Τις ίδιες πολιτικές αδιαφορίας για την ανθρώπινη ζωή, προς όφελος ιδιωτικών κερδών εφάρμοσε και με την πανδημία και το ΕΣΥ, με συνέπεια χιλιάδες άδικους θανάτους για “να μην πετάξουμε εκατομμύρια”. Τις ίδιες πολιτικές εφαρμόζει για όλα τα δημόσια αγαθά (παιδεία, συντάξεις, ρεύμα και τώρα στο νερό).

Η προσπάθεια που γίνεται από την κυβέρνηση της ΝΔ, τους καθεστωτικούς μηχανισμούς της και τους πρόθυμους προπαγανδιστές της, για να συγκαλύψει και για να διαχύσει τις ευθύνες της σε όλους, άρα σε κανέναν, όχι μόνο έχουν καταρρεύσει αλλά προκαλούν την οργή των πολιτών.

Θα διατρανώσουμε την απαίτηση

Για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη και να αποδοθούν οι ευθύνες στους πραγματικούς ενόχους, σαν ελάχιστη υποχρέωση στους συνανθρώπους μας που χάθηκαν άδικα.

Για να σταματήσουν οι πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε όλα τα Δημόσια Κοινωνικά Αγαθά

Για να μην ζούμε με κουπόνια και με θανάτους με εισιτήρια. Η ανθρώπινη ζωή και η ασφάλεια πάνω από τα κέρδη, με την μεγάλη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και των Συνδικάτων την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

με συγκεντρώσεις και στις τρεις πόλεις του Λασιθίου στις 6.30 μμ

-Άγιος Νικόλαος Κεντρική Πλατεία

-Ιεράπετρα Πλατεία Ελευθερίας στο Ηρώο

-Σητεία Κεντρική Πλατεία Ηρώων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη”

Πηγή: cretalive