ΔΕΙΤΕ...
Home / VIDEO / Το πιο επικίνδυνο μασάζ του κόσμου – με μπαλτάδες.video

Το πιο επικίνδυνο μασάζ του κόσμου – με μπαλτάδες.video

Οι γρήγορες «κοφτερές» κινήσεις είναι συνηθισμένες στο μασάζ. Τι γίνεται όμως όταν γίνονται με πραγματικά μαχαίρια;

 

Παρόλο που φαίνεται επικίνδυνο, το daoliao, το οποίο μεταφράζεται ως «μασάζ μαχαιριών» ή «θεραπεία με μαχαίρια», πιστεύεται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες και είναι μια μορφή κινεζικής ιατρικής, άνω των 2.000 ετών, αναφέρει το BBC.

Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά από μοναχούς στην αρχαία Κίνα. Εξαπλώθηκε πριν από 1.000 χρόνια σαν τεχνική στην Ιαπωνία, στη δυναστεία Τανγκ, και αργότερα στην Ταϊβάν μετά τον κινεζικό εμφύλιο πόλεμο στη δεκαετία του ’40.

 

Και ενώ το μασάζ μαχαιριού είναι δύσκολο να το βρει κάποιος στην Κίνα και την Ιαπωνία, είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ταϊβάν τα τελευταία χρόνια, όπου πολλοί στρέφονται σε αυτού του είδους το μασάζ για να απαλλαγούν από το άγχος της καθημερινότητας.

Το Ancient Art Of Knife Therapy Education Centre, στην Ταϊπέι, εκπαιδεύει επαγγελματίες σε αυτή την τεχνική εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες. Έχουν 36 καταστήματα στην Ταϊβάν, 15 από τα οποία έχουν ανοίξει τα τελευταία πέντε χρόνια. Παραδίδουν μαθήματα επίσης σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο, από την Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ, τη Γαλλία, μέχρι και τον Καναδά.

 

Σήμερα, όσοι το επιλέγουν αναζητούν τις θεραπευτικές ιδιότητες των μαχαιριών για να βρουν ανακούφιση σε σωματικές παθήσεις, να βελτιώσουν την ποιότητα του ύπνου τους και να αντιμετωπίσουν τον πόνο της απόρριψης.

Τα μαχαίρια στοχεύουν στις «πόρτες του τσι», ή τα σημεία πίεσης, παρόμοια με άλλα είδη κινεζικής ιατρικής όπως ο βελονισμός. Αλλά οι επαγγελματίες πιστεύουν επίσης ότι τα μαχαίρια από σίδερο έχουν μια αόρατη δύναμη.

 

Πριν μπει στον κόσμο του μασάζ μαχαιριών πριν από 15 χρόνια, η διευθύντρια του κέντρου Σιάο Μέι Φανγκ έκανε και δίδασκε θεραπείες ομορφιάς και μασάζ μεσημβριών, έναν άλλο τύπο παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής που επικεντρωνόταν στην ροή της ενέργειας του σώματος. Αλλά διαπίστωσε ότι ένιωθε κουρασμένη κάθε βράδυ επειδή η «κακή ενέργεια» από τους πελάτες της μεταφερόταν σε εκείνη μέσω της αφής.

 

 

«Έβγαζα περισσότερα χρήματα, αλλά δεν μπορούσα να κοιμηθώ», λέει.

Οι κανόνες

Οι θεραπευτές του μασάζ με τα μαχαίρια έχουν συγκεκριμένους κανόνες. Για παράδειγμα, εάν έχουν κακή διάθεση, δεν πρέπει να κάνουν μασάζ μαχαιριού γιατί υπάρχει κίνδυνος να «μεταφέρουν κακή ενέργεια στον πελάτη», σύμφωνα με την Σιάο. Και εδώ που τα λέμε, το να χειρίζεσαι δύο μαχαίρια όταν είσαι σε κακή διάθεση, δεν είναι και πολύ καλή ιδέα.

Επίσης, για να διατηρήσουν τη δική τους ενέργεια καθαρή, όλοι οι θεραπευτές ακολουθούν μια διατροφή που βασίζεται στη χορτοφαγία. Ξυπνούν επίσης πολύ πρωί, στις 5:00 και κάνουν 100 κατακόρυφους και squats και χειρίζονται τα μαχαίρια για 30 λεπτά σε ένα μαξιλάρι για να αρχίσει να λειτουργεί το δικό τους τσι.

Όπως καταλαβαίνεται, οι θεραπευτές έχουν πολύ δουλειά να κάνουν – το ίδιο και οι πελάτες. Πριν από το μασάζ, βάζουν τον πελάτη να κάνει 10 λεπτά squats  και διατάσεις, κρατώντας δύο ξύλινα «cosmos sticks», που χρησιμεύουν στο να έρθει σε μια ισορροπία το τσι.

Η Σιάο λέει ότι οι γονείς φέρνουν τα παιδιά τους για να παίξουν με αυτά τα μπαστούνια και να μάθουν για το τσι, με την ελπίδα ότι θα μειώσουν το άγχος για το σχολείο, ενώ οι επιχειρηματίες την συμβουλεύονται ακόμη και το ποιον πρέπει να προσλάβουν.

«Τα cosmos sticks βοηθούν στο να έρθει σε μια ισορροπία το τσι, να αφαιρέσουν λίγο κακό τσι ή ενέργεια και το μασάζ μαχαιριού είναι για να αφαιρέσει το κάρμα», λέει η Σιάο. «Στην κουλτούρα μας, πιστεύουμε ότι το τσι είναι το παν. Εάν η ενέργειά είναι ισορροπημένη, βοηθάει ώστε να βλέπουμε τα πράγματα καθαρά».

«Στην αρχή φοβόμουν όταν είδα τα μαχαίρια, νόμιζα ότι ήταν επικίνδυνο», λέει μια πελάτισσα 73 ετών. «Ήμουν αρκετά φοβισμένη, είπα στον θεραπευτή, “μην χτυπάς πολύ δυνατά, απλά ελαφριά”. Άρχισα να αισθάνομαι αρκετά καλά, οπότε είπα, “μπορείς να το κάνεις πιο δυνατά, αυτό είναι πολύ ελαφρύ”». Όπως είπε, πριν το μασάζ είχε προβλήματα στον ύπνο της. Μετά το μασάζ κοιμάται υπέροχα.

Οι θεραπευτές πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με τον τρόπο που κάνουν το μασάζ γιατί πρόκειται για μεγάλα μαχαίρια, τύπου μπαλτά και μπορεί να προκαλέσουν ζημιά. Αν και όπως λέει η Σιάο, στο κέντρο της δεν έχει τραυματιστεί κανείς όλα αυτά τα χρόνια.

Άλλωστε ανάμεσα στο δέρμα και στα μαχαίρια βρίσκεται ένα ύφασμα. Και το μασάζ γίνεται από την κορυφή του κεφαλιού μέχρι τα πέλματα, σε αυτό που λέγεται 10 πόρτες του τσι, ψάχνοντας με κάθε χτύπημα το σημείο που μπλοκάρει το τσι.

 

Ο δημοσιογράφος του BBC που το δοκίμασε παραδέχεται ότι έφυγε από εκεί πολύ χαλαρωμένος. Πήγε για ύπνο νωρίς, κοιμήθηκε όλο το βράδυ, μέχρι που τον ξύπνησε το ξυπνητήρι το πρωί. Το έκλεισε και αμέσως ξανακοιμήθηκε για αρκετές ακόμα ώρες.

 

 

giroapola