ΔΕΙΤΕ...
Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / Το πρωί τέλεια μητέρα, το βράδυ συνοδός πολυτελείας: Τα 3 παιδιά, η κρυφή ζωή και το έγκλημα που συγκλόνισε

Το πρωί τέλεια μητέρα, το βράδυ συνοδός πολυτελείας: Τα 3 παιδιά, η κρυφή ζωή και το έγκλημα που συγκλόνισε

Η Πέιτζ Μπέργκφελντ ήταν φαινομενικά μία σκληρά εργαζόμενη μητέρα που λάτρευε τα τρία παιδιά της, ωστόσο, ηθελημένα κατρακύλησε σε σκοτεινά μονοπάτια, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Πέιτζ Μπέργκφελντ: Η ιστορία της συναρπαστικό σενάριο ταινίας

 

Ακούγοντας την ιστορία της Πέιτζ Μπέργκφελντ, η πρώτη σκέψη που σου’ ρχεται στο μυαλό είναι πως πρόκειται για ένα συναρπαστικό σενάριο ταινίας. Στην διαπίστωση ότι αποτελεί αληθινή ιστορία κι όχι προϊόν μυθοπλασίας απλώς μένεις άφωνος για να αναρωτηθείς αμέσως μετά: «Πώς μία σκληρά εργαζόμενη γυναίκα που λατρεύει τα τρία παιδιά της, κατρακυλά ηθελημένα στα μονοπάτια της σκοτεινής πλευράς της ζωής;»

Πέιτζ Μπέργκφελντ: Το τέλειο πρότυπο μιας εργαζόμενης μητέρας

 

Η Πέιτζ Μπέργκφελντ υπήρξε για τον περίγυρό της συνώνυμο της τέλειας μητέρας. Αφοσιωμένη στα παιδιά της, τα οποία μεγάλωνε μόνη της καθώς είχε χωρίσει από τον δεύτερο σύζυγό της, ζούσε μαζί τους μία ήσυχη, κλασική ζωή στο Κολοράντο. Εργαζόταν σκληρά ως καθηγήτρια χορού στη δική της σχολή ενώ παράλληλα ασχολούνταν με την προώθηση και την πώληση κουζινικών. Κύριο μέλημα τα παιδιά της τα οποία συνόδευε σε αθλητικές δραστηριότητες, λάτρης των οικογενειακών συγκεντρώσεων από τις οποίες δεν έλειπε ποτέ, και πάντα έτοιμη να απλώσει χείρα βοηθείας σε οποιονδήποτε είχε την ανάγκη της.

Πέιτζ Μπέργκφελντ: Η εξαφάνιση που προκάλεσε ερωτηματικά

 

Στις 28 Ιουνίου του 2007, η οικογένειά της δήλωσε στην Αστυνομία την εξαφάνισή της, κάτι που ήταν εξαιρετικά περίεργο να έχει συμβεί οικειοθελώς, δεδομένου του χαρακτήρα της και της λατρείας που είχε στα παιδιά της. Η αρχική σκέψη των ντετέκτιβ που διερεύνησαν την εξαφάνιση ήταν ότι απλώς μπούχτισε από τη ζωή της και αποφάσισε να εγκαταλείψει τα πάντα. Ο πατέρας της όμως και η σύζυγός του δήλωναν στην Αστυνομία πως αυτό ήταν αδύνατον να έχει συμβεί και ότι φοβούνταν για το χειρότερο. Όταν ο πατέρας της Πέιτζ ρωτήθηκε για την πιθανότητα του να έχει η κόρη του εγκαταλείψει τα παιδιά της, είπε, χαρακτηριστικά: «Εάν η Πέιτζ είχε δύο σπασμένα πόδια, θα σερνόταν στους αγκώνες της για να φτάσει στα παιδιά της».

Πέιτζ Μπέργκφελντ: Με τον πρώτο πρώην άντρα της τη μέρα που εξαφανίστηκε

 

 

Δεν πήρε πολύ χρόνο στους ντετέκτιβς να απορρίψουν την αρχική τους θεωρία περί οικειοθελούς εξαφάνισης. Καθώς προχωρούσε η έρευνα σε βάθος, επικεντρώθηκε στους άντρες στη ζωή της Πέιτζ συμπεριλαμβανομένων των δύο πρώην συζύγων της. Σύμφωνα με αυτούς που βρίσκονταν κοντά της είχε πρόσφατα αρχίσει να βλέπει τον πρώτο πρώην σύζυγό της, Ρον Μπέιγκλερ. Οι δύο τους ήταν ζευγαράκι από το Γυμνάσιο και είχαν μια σχέση που κράτησε περισσότερα από 10 χρόνια. Ο Ρον έγινε «πρόσωπο ενδιαφέροντος» όταν η αστυνομία ανακάλυψε ότι ήταν με την Πέιτζ την ημέρα που αναφέρθηκε η εξαφάνισή της. Όσοι όμως γνώριζαν και τους δύο δυσκολεύονταν να πιστέψουν ότι ο Ρον θα την έβλαπτε ποτέ με οποιονδήποτε τρόπο.

Πέιτζ Μπέργκφελντ: Η εκρηκτική σχέση με τον δεύτερο πρώην σύζυγό της

 

Στη συνέχεια οι ερευνητές επικέντρωσαν την έρευνά τους στον δεύτερο πρώην σύζυγό της, Ρομπ Ντίξον, με τον οποίο η Πέιτζ διατηρούσε επίσης πολύ ισχυρούς δεσμούς καθώς ήταν ο πατέρας των τριών παιδιών της. Ωστόσο, σύμφωνα με μαρτυρίες η σχέση τους ήταν ανέκαθεν κάτι παραπάνω από εκρηκτική. Όταν παντρεύτηκαν, εκείνος ήταν επιτυχημένος επιχειρηματίας αλλά οι επιχειρήσεις του έπεσαν γρήγορα έξω.

 

Η Πέιτζ είχε αναλάβει τα οικονομικά, ανοίγοντας τη σχολή χορού και παράλληλα έγινε η κορυφαία πωλήτρια για το The Pampered Chef (πολυεθνική εταιρεία πώλησης εργαλείων κουζίνας, τροφίμων, βιβλίων με συνταγές κλπ). Το πρόβλημα ήταν πως ο Ντίξον ξόδευε τα χρήματα γρηγορότερα από ό, τι μπορούσε να τα φέρει η Πέιτζ… Μέχρι το 2006, η Πέιτζ είχε καλέσει δύο φορές την αστυνομία λόγω της απειλητικής συμπεριφοράς του. Το διαζύγιο ήταν αναπόφευκτο. Αν και η αστυνομία πίστευε ότι ο Ντίξον μπορεί να σκότωσε την Πέιτζ, εκείνος είχε, όπως ακριβώς και ο Μπέιγκλερ, ακλόνητο άλλοθι.

 

enimerotiko